Elájultak Gerától - Keeganhez hasonlítják


A birminghami sajtó szuperlatívuszokban ír Gera Zoltánról. A dicsérő jelzők tömkelege, és a kimagaslóan pozitív méltatás ráadásul egy olyan mérkőzés után jelent meg, melyet követően Gera rendkívül önkritikusan magát okolta az ellenfél góljáért. A magyar játékos 9-es osztályzatot kapott, a mezőny legjobbja lett, és dicséretével nem tud betelni a Birmingham Mail. A napilap szakírója 9-es osztályzattal, a mezőny legjobbjának járó minősítéssel, és három szóval jellemzi Gerát. Erős, dinamikus, lendületes.

Az újságíró a West Brom-Burnley mérkőzés kapcsán, szinte csak Gera Zoltán pazar játékáról elmélkedik, és úgy véli a Spice Girls, Kevin Keegan és Wales rögbi válogatottja után, Gera, azaz a Magic Magyar a következő, aki a semmiből ismét visszaküzdötte magát a rivaldafénybe. A cikk szerint Gera 2004-ben a hátsó ajtón becsusszanva érkezett a WBA-hoz, miközben mindenki Kanu leigazolását ünnepelte, és senkinek sem volt fogalma arról, ki is valójában az ismeretlen magyar.

„A briliáns bemutatkozó évet, két olyan szezon követte, melynek során Gera eltűnt a színről. Mindenki tudta persze, hogy ott van, de képtelen volt nyomot hagyni. Stagnált”- folytatja Gera angliai karrierjének taglalását az elemző. A visszaesés számos oka között megemlíti a sorozatos sérüléseket, betegségeket, de azt is, hogy Lothar Matthäus ténykedése idején Gera egy alkalommal nem kapott megfelelő kezelést a nemzeti csapatnál, és úgymond dehidratált állapotban érkezett vissza Birminghamba. „Ezeket a napokat már maga mögött hagyta. Visszatért, megújult célokkal”- állítja Geráról a cikkíró, aki így folytatja:

„A 2007-2008-as szezon Gera Zoltánja ugyanolyan irányító játékos, mint akibe pár éve beleszerettek a WBA hívei, és akit csodáltak.” „Különös időszak a mostani a Mágikus Magyar számára, hiszen szerződése lejárta miatt küszöbön áll annak a lehetősége, hogy ingyen igazolhasson, így minden egyes pályára lépése egy nagyon nyomos érv lehet a leendő kérői számára. Bár nagyon rosszindulatú lenne azt feltételezni, hogy Gera a jövőbeni szerződéséért játszik, hiszen amennyire ismerem, nem ez következik a gondolkodásmódjából”- teszi hozzá nyomatékosan a szerző, mintegy jelezve azt is, hogy közelről ismeri Gera Zoltánt.

Ezt követően az írás részletesen elemzi a WBA-Burnely meccset, kiemelve Gera parádés ollózását, melyből kis híján gól született. A mérkőzésen Gera szerepét egyértelműen a csapat irányításában látta a szakíró, aki szerint a magyar játékos határozta meg a WBA futballját, tőle indultak az akciók, hajtotta előre a társait, mindenhol ott volt, miközben semmiféle erőlködés nem látszott rajta, nem olyannak tűnt, mint aki dolgozik.
nyitólap | copyright | e-mail | ^ lap teteje © 2005-2021 Careers Management Group