Gera megint a legjobb lett a West Bromnál


A West Bromwich Albion péntek este 1-1-es döntetlent játszott a Charlton otthonában a Championship 40. fordulójának nyitó mérkőzésén. A találkozót végigjátszotta a birminghamiek magyarja, Gera Zoltán, akit remek teljesítménye után a találkozó legjobbjának is megválasztottak a WBA internetes oldalának szerkesztői.

A Leicester City elleni, hazai pályán elszenvedett, megsemmisítő vereség után, Tony Mowbray menedzser jó szokásához híven alaposan felforgatta a csapatot, öt helyen is változtatott az előző fordulóhoz képest. Ennek ellenére Gera Zoltán ismét a kezdőcsapatban kapott helyet, és a mérkőzést követően vélhetően a tréner nem bánta meg döntését. A magyar légiós ugyanis az első félidőben a bal oldalról, a szünet után a jobb szélről indulva csapata egyik (ha nem a) legjobbja volt, társai rengetegszer keresték átadásaikkal, és Gera maga is gyakran próbálkozott cselekkel, egyéni játékkal.

Az első játékrész 42. percében Greening beívelése után mindenkinél egy emelettel feljebb emelkedett, így készítette le a labdát a rutinos csatár, Kevin Phillips elé, aki megszerezte a West Brom egyenlítő találatát. Fordulás után, ha lehet, még egy lapáttal rátett az újdonsült apa, előbb egy szöglet után érkezett remekül a rövid saroknál és bólintott nem sokkal a jobb felső fölé, majd pár pillanattal a lefújás előtt egy távoli lövéssel centiméterek híján győztes gólt szerzett együttesének.

Balszerencséjére a bődületes lövés a felső kapufán csattant, így az Albionnak a három helyett be kellett érnie az egyik ponttal. A döntetlennek köszönhetően a West Brom maradt a táblázat negyedik helyén, hátránya négy pont az automatikus feljutást jelentő második pozícióhoz képest, de a többi csapatnál eggyel kevesebb mérkőzést játszott.
nyitólap | copyright | e-mail | ^ lap teteje © 2005-2021 Careers Management Group