Ismét Gera a meccs legjobbja


Sokadszor is Gera Zoltánt választotta a West Brom honlapja az aktuális mérkőzés legjobbjának. A magyar játékos szerzett egy gyönyörű gólt, mellyel az 50. percben egyenlített a Preston otthonában, majd a hajrában, hazai vezetésnél egy brilliáns szabadrúgással a keresztlécet találta el.

Úgy látszik, jót tett a hétvégi pihenő Gera Zoltánnak, hiszen a válogatott csapatkapitánya bombaformában futballozott a West Bromwich Preston otthonában lejátszott mérkőzésén. Fájó, hogy a listavezető ennek ellenére nem tudott pontot szerezni a forduló előtt 22. helyen álló (ám az FA Kupából az élvonalbeli Derby-t búcsúztató) együttes otthonából.

A „Kalaposok” 49 éve nem nyertek a soros ellenfél stadionjában és ennek megfelelően is kezdtek: a Preston már a 6. percben megszerezte a vezetést egy szöglet után. Gera csodás lövésével ugyan időlegesen egalizáltak a látogatók, azonban az újabb bekapott gól megpecsételte a sorsukat. Az Albion légiósa 20-22 méterről tüzelt irgalmatlan erővel a hazai kapu jobb felső sarkába.

A WBA magyarján, aki ezúttal a támadósorban kapott helyet, semmi sem múlt. Az említett egyenlítő gólon kívül Gera végig veszélyt jelentett a házigazdák kapujára, több jó lövése is akadt, melyek közül egy szabadrúgás csaknem egy pontot eredményezett hét perccel a lefújás előtt. A tudósítások szerint próbálkozását a hazai kapus, Lonergan hatalmas bravúrral tolta a felső kapufára.
nyitólap | copyright | e-mail | ^ lap teteje © 2005-2021 Careers Management Group