Bogdán nagyot tarolt Angliában - a hónap játékosa lett


Bogdán Ádám komoly sikert könyvelhetett el, ő lett ugyanis a szurkolók szavazatai alapján március hónap legjobb játékosa a Bolton Wanderersnél. A hetek óta kiváló formában védő válogatott hálóőr a voksok több mint 60 százalékát zsebelte be, és egy japán közönségkedvencet, valamint az angol gárda egyik legrutinosabb tagját is megelőzte a drukkereknél.

A Bolton Facebook-oldalán kiírt szavazáson Bogdán a kezdetektől fölényesen vezetett, és végül simán be is húzta az elmúlt hetek történései alapján nem meglepő, mégis megsüvegelendő első helyet.

Bogdán Ádám öt mérkőzésen védte a Bolton kapuját márciusban, és nagy szerepe volt abban, hogy a Wanderers 2006 után először zsinórban három bajnokit is meg tudott nyerni (QPR 2-1, Blackburn 2-1 és Wolverhampton 3-2), ezzel a Trotters ki tudott lépni a kiesőzónából.

A másik két, vesztes találkozón (Manchester City 0-2 és Tottenham 1-3) is kiváló teljesítményt nyújtott a hálóőr, a Spurs elleni, megismételt kupameccset követően nem csak a sajtó, de az ellenfél edzője és az angol szövetség kapitány-jelöltje, Harry Redknapp is rendkívül elismerően szólt a produkciójáról.

Bogdán a szurkolói voksok több mint 60 százalékát begyűjtve lett március hónap legjobb Bolton-játékosa, megelőzve a japán Ryo Miyaichit és a bolgár Martin Petrovot.

- Nagyon jó érzés egy olyan díjat megnyerni, amiről a szurkolók döntöttek. Szeretnék a jövőben is keményen dolgozni és a játékra koncentrálni. A futball egy csapatjáték összességében, és mindannyiunkra nagy mérkőzések várnak még a szezon végéig – mondta Bogdán az elismerésről.

Edzője, Owen Coyle nem fukarkodott a dicsérő szavakkal kapusa első helyéről hallván.

- Egy kapusnak komoly mentális erővel is kell rendelkeznie az egyéb képességek mellett. Megerősíthetem én is, hogy Bogdán Ádámnak mindez megvan. Nagyszerű formában véd és az utóbbi 10 év egyik legjobb Premier League-kapusától tanulhat Jussi Jasskelainen személyében. Jussi is nagyon keményen edz és kész a játékra, ami Ádámot is nyomja előre, úgyhogy nagy a versengés közöttük, ami nagyon jó egy edző számára – mondta a szakember.
nyitólap | copyright | e-mail | ^ lap teteje © 2005-2021 Careers Management Group