Bogdán elkápráztatta Angliát a sztárcsapat ellen


Bogdán Ádám a Tottenham ellen 3-1-re elveszített találkozó legjobbja lett, miután szenzációs védések egész sorozatát bemutatva, egészen a 74. percig megőrizte kapuját a hatalmas fölényben játszó londoniak lövéseitől. A Bolton magyar kapusa a Fabrice Muamba kis híján tragikus esete miatt újrajátszott FA-kupa találkozón a mérkőzést közvetítő csatornát is elkápráztatta, volt, hogy hosszú percekig csak róla szólt a közvetítés.

Rögtön a 8. percben egy támadáson belül volt két nagyszerű védése Bogdánnak: Livermore lövését hihetetlen reflex-mozdulattal kiütötte, érkezett a horvát Modric, aki rábombázta az üres kapura, de a magyar portás felállt, és kiütötte ezt a kísérletet is! A 21. percben erre is rátett egy lapáttal a válogatott kapus, hiszen előbb Adebayor tekerését szedte ki a kapufa mellől, a kipattanót aztán Bale rúgta vissza a rövidre, ahol azonban vetődve újra védeni tudott Bogdán.

A Spurs már-már nyomasztó fölényben futballozott és egykapuzott, a 39. percben ismét a légiós került főszerepbe, hisz Scott Parker erőből meglőtt ziccerénél is nagyszerűen hárított a jobb kezével. Nem véletlenül emlegették a meccs legjobbjaként a félidőben a 24 éves "young Hungarian"-t, az ESPN-nél szakértőként közreműködő Robbie Savage szerint fantasztikusan védett, és egyedül tartotta a Boltont a meccsben. A Tottenham a szünet előtt nem sokkal 11-0-ra vezetett a kapura lövések tekintetében...

A 48. percben először fordult elő, hogy nem Bogdán óvta meg a kapuját a góltól: Van de Vaart rúgott egy felső kapufát szabadrúgásból. A 62. percben megint a holland villant: kilépett egyedül a védők között, és ziccerben lőhetett 10 méterről, de Bogdán Ádám lábbal védett! A 64.percben majdnem ugyanez volt a szituáció, csak épp Adebayor lépett ki, ám ezt is megfogta a magyar kapus. Ekkor a riporter szerint már "incredible", azaz hihetetlen volt a sztori. Megkereste a kamera a kispadon ülő Fred Barbert, a Bolton kapusedzőjét, mondván ő dolgozik ezzel a fiúval 5 éve, majd Bogdán következő védésénél az angolok kiírták , hogy a 44. labdaérintése volt a mérkőzésen. A Tottenham kapusa, Cudicini a 70. percben védett először...

A hajrában aztán gólokká érett a Spurs nagyobb játéktudása, bár a 71. percben Defoe lövését még védte Bogdán. A 74. percben Nielsen, a 77.-ben pedig Bale vette be a kapuját, de a hazai sikerrel véget találkozó után aligha Bogdánnak kell majd szégyenkeznie, hisz nagyszerű teljesítményt nyújtott egy kitűnő csapat ellen. A lefújás előtt Davies tudott még szépíteni, Saha a 94. percben védhetetlen gólt rúgott, beállítva a 3-1-s végeredményt. A Tottenham továbbjutott, Bogdán pedig a meccs embere lett az ESPN-nél.
nyitólap | copyright | e-mail | ^ lap teteje © 2005-2021 Careers Management Group