10-esben villogott Adorján a Liverpoolban a mini BL-ben


Komoly siker részese lehetett Adorján Krisztián, a Liverpool magyar középpályása, aki a Vörösök U19-es csapatával együtt a harmadik helyen végzett a NextGen Series elnevezésű tornán, amelyet mini-BL-nek is elkereszteltek. Ráadásul a 10-es mezt viselő fiatal légiós ázsiója egyre inkább emelkedőben van a Mersey partján.

A Liverpoolt csak az elődöntőben tudta megállítani a holland Ajax, amely a finálét az olasz Interrel vívta a nagy sikerű sorozatban, amely még augusztusban 16 csapattal (Ajax, Aston Villa, Barcelona, Basel, Celtic, Fenerbahce, Inter, Liverpool, Manchester City, Marseille, Molde, PSV, Rosenborg, Sporting, Tottenham, Wolfsburg) és négy csoportban indult útjára. A döntőt és a trófeát végül az Inter nyerte meg, 1-1 után, tizenegyesekkel verték az amszterdamiakat.

A bronzmeccs azonban magyar szempontból érdekesebbnek bizonyult, hisz a 10-es mezben irányító Adorján Krisztián személyében egy honfitársunk is érdekelt volt, méghozzá a Vörösök kezdőcsapatának tagjaként. A fedezet karrierje a Mersey partján amúgy is igen jól halad, hisz már nem csak az U18-as és U19-es gárdákban követelt stabil helyet magának, de a tartalékok között is megmutathatta magát.

"A játékmester, Adorján Krisztián sokáig úgy tűnt, a spanyol Fernando Suso árnyékában marad, ám a magyar középpályás túlnőtt a korábban még csodagyereknek tartott riválisán, sorozatos kiemelkedő teljesítményének köszönhetően a szezonban. Leginkább a szabad szerepkörben, a két csatár mögött játszva csillog, lehetetlenség elvitatni az idei érdemeit" – írta róla az egyik liverpooli fociblog, a bronzmeccsen és az egész szezonban nyújtott teljesítményét értékelve.

A találkozón, melyen a francia Marseille volt az ellenfél, végül Adorjánék örülhettek, hiszen Michael N’Goo és Adam Morgan góljával 2-0-ra győztek, így az övék lett a máris komoly ázsióval bíró utánpótlás-sorozat harmadik helye.
nyitólap | copyright | e-mail | ^ lap teteje © 2005-2021 Careers Management Group